Over ons

SinterklaasIn 2003 ben ik (Marcel) als Sint samen met een aantal collega’s begonnen met het verzorgen van het Sinterklaasfeest. Inmiddels is dit uitgegroeid tot jaarlijkse (huis)bezoeken bij vaste en nieuwe klanten. Met een ervaren, enthousiast team van Sint & Pieten, -vrienden en -familieleden met passie voor het mooiste feest van het jaar, leggen wij (www.BoekeenSinterklaas.nl) jaarlijks diverse bezoeken af.

In de ruim 15 jaar dat we zelf het Sinterklaasfeest verzorgen, hebben we hele goede maar ook minder goede Sinterklazen en Pieten gezien. Merendeels hadden deze gelukkig wel goede bedoelingen. Nu is het uiteraard niet haalbaar dat alle Sinterklazen en Pieten over dezelfde middelen beschikken als bij de landelijke intocht, ed., en het is wat ons betreft juist hartstikke leuk als er een stukje diversiteit zit in de bezoeken en intochten. Echter, de basis van iedere Sinterklaas en Piet moet goed zijn!

Met die gedachten zijn we zowel onze eigen, als kennis en ervaring van anderen gaan verzamelen. Dit, in combinatie met een uitgebreid bureauonderzoek heeft geleid tot deze praktijkgerichte cursus, dat naar onze mening toch wel de basiskennis bevat en basisvaardigheden traint waar iedere Sinterklaas- en Pietacteur over dient te beschikken.

We hopen hiermee een bijdrage te kunnen leveren om het huidige Sinterklaasfeest nog beter te maken.